Dotaz: měla jsem manžela v nemocnici pro bolest na hrudníku. Srdeční infarkt byl vyloučen.

Odpověď: Ohledně kořene aorty záleží na velikosti a její dynamice (růstu).

Vstoupit do poradny

 
 

Poradna lékaře

Položit dotaz do poradny

* Jméno: 
* E-mail: 
* Otázka: 
* Kontrolní kód (opište): 

Nalezeno 55 záznamů z celkového počtu 55, zobrazeny 16. - 20.

 1  2  3  [ 4 ]  5  6  7  8  9  10  11 

Jindráková
Dobrý den, ráda bych poděkovala celému týmu lékařů včetně sestřiček II. kardiovaskulární chirurgii za náročnou operaci mého manžela.
Děkujeme za zpětnou vazbu.
MICHAL
Dobry den vim žeto sem asi nepatří ale musímeto napsat poděkování a profesionalita personálu super zde v severočeském kraji někteří lékaři i sestry rozlišují a jsou rasisti pacienta do slova straší při vyšetření, píšou nepravdivé údaje o zdravotním stavu . Zejména poděkování MUDr.Mitáš a personálu vfn v Praze kardiovaskulární chirurgie ambulance .poděkování za přístup profesionalitu a upřímnost děkujeme. A pokud mate někdo problémy s lékaři ze severočech obraťte se natuto ambulanci
Děkujeme za zpětnou vazbu.
Odvárková
Dobrý den, prosím o radu.Přítel je rok po operaci krkavice a bere Godasal 100, chci se zeptat zda je nutné brát tento lék doživotně? Vím,že je to prevence,ale dlouhodobé užívání nemůže škodit co jsem četla? Dále smí se s tímto lékem brát výtažek doplněk z léčivé houby Reishi (lesklokorka) ? Pomohla mu zcela snížit krevní cukr ale nevíme jak s Godasalem, máme doporučeno dotázat lékaře.Nevíme koho, jelikož né každý lékař se asi o tyto doplňky zajímá. Cukr se najednou zvýšil po užívání statinů.Velice děkuji za odpověď.
Dotaz čeká na odpověď
Ilona
Dobrý den, měla jsem manžela v nemocnici pro bolest na hrudníku. Srdeční infarkt byl vyloučen. Zjistili mu, že má při zátěži vysoký tlak a při monitoraci mu byly zjištěny rovněž 3 komorové extrasystoly. Dále byl nalezen malý defekt síňového septa a lehce zvětšený kořen aorty. Taky podezření na Marfanův syndrom. Manželovi bude 40 let, váží 80 kg, měří 198 cm. Můžete mi sdělit závažnost po vyšetření a jak dále postupovat? Děkuji, Ilona
Na základě daných informací se zřejmně jedná o nevýznamný defekt síňového septa. Ten sám o sobě nepředstavuje velké riziko. Ohledně kořene aorty záleží na velikosti a její dynamice (růstu). Takové pacienty sledujeme v ambulanci chlopenních vad na II. interní klinice. Pokud máte zájem o objednání, zavolejte prosím na náš sekretariát a nechte na sebe kontaktní číslo. Děkujeme.
Jana Štěpjáková
Dobrý den, mám Ao regurgitaci , NYHA II.st. Chtěla bych záchovnou operaci -Yacoub 3 s implantací zevního anuloplastického prstence Coroneo. Je tento způsob vhodný?Nebo jaké mám další možnosti? Děkuji za odpověď
Dobrý den. Pro posouzení je třeba nejprve zhodonotit echokardiografický nález. Obecně lze říci, že prstenec Coroneo je možné použít u všech typů aortální regurgitace. Remodelaci provádím v případě, že je dilatovaný kořen aorty nebo potřebujeme změnit geometrii dvojcípe aortální chlopně. Pokud budete mít zájem rádi Vás objednáme na konzultaci: 224 962 709. S pozdravem J. Hlubocký

prof. MUDr. Jaroslav Lindner, CSc.
přednosta klinikyprof. MUDr. Jaroslav Lindner, CSc. přednosta kliniky

 

Vítám Vás na našich nových webových stránkách. Věřím, že umožní naši vzájemnou komunikaci jak s odbornou veřejností, tak i s jednotlivými pacienty.

Celý text

Objednání na kliniku

 

Telefonicky: 224 969 490
nebo se objednejte online

Akce kliniky