Dotaz: měla jsem manžela v nemocnici pro bolest na hrudníku. Srdeční infarkt byl vyloučen.

Odpověď: Ohledně kořene aorty záleží na velikosti a její dynamice (růstu).

Vstoupit do poradny

 
 

Poradna lékaře

Položit dotaz do poradny

 * Jméno: 
 * E-mail: 
 * Otázka: 
 * Kontrolní kód (opište): 

Nalezeno 41 záznamů z celkového počtu 41, zobrazeny 6. - 10.

 1  [ 2 ]  3  4  5  6  7  8  9 

Jana Štěpjáková
Dobrý den, mám Ao regurgitaci , NYHA II.st. Chtěla bych záchovnou operaci -Yacoub 3 s implantací zevního anuloplastického prstence Coroneo. Je tento způsob vhodný?Nebo jaké mám další možnosti? Děkuji za odpověď
Dobrý den. Pro posouzení je třeba nejprve zhodonotit echokardiografický nález. Obecně lze říci, že prstenec Coroneo je možné použít u všech typů aortální regurgitace. Remodelaci provádím v případě, že je dilatovaný kořen aorty nebo potřebujeme změnit geometrii dvojcípe aortální chlopně. Pokud budete mít zájem rádi Vás objednáme na konzultaci: 224 962 709. S pozdravem J. Hlubocký
M.Hráčková
Dobrý den, mám jít na malý chirurgický zákrok a nesmím prý nyní užívat léky na ředění krve. Patří mezi ně Atorvastatin Mylan a Alendronate-Teva ? Mám je vysadit?
Tyto léky před operací nevysazujeme.
Miloslav Franta
Dobrý den, - 16.7. 2015 jsem podstoupil na Vaší klinice operaci srdce- výměna chlopně a bypassu. - léky - Prestance, Vasokardin, Sortis, Cordarone a Bisoprolol Mylan. - Jsem 4 měsíce po operaci a po 100 až 200m normální chůze se dostaví bolest na hrudi a stížené dýchání. Tak tomu bylo i před operací. - vyšetření u kardiologa - echo, vše vpořádku. - kontrola u obvodního - poslech plic - vpořádku Cítím se dobře v klidu. Proč po nevelké námaze mám bolest na hrudi a problém s dýcháním a nutí mě to k odpočinku. Děkuji za odpověď. M. Franta
Dobrý den, bylo by asi nejlépe se obrátit na naši ambulanci, ještě jednou zkontrolovat echo a příapdně doplnit nějaká další vyšetření. Objednejte se prosím na telefonu: 224 969 490.
Petra křížová
Dobry den, Maminka od manzela je po mrtvici od brezna kdy nastalo uzavreni krkavice (zasazeno mluvici a vyjadrovaci centrum fyzicky je natom relativne dobre) jak opoustela ted lecebnu ldn videli jsme opousteci zpravu, kde bylo napsano uz i u druhe krkavice 80%uzAvreni, nechapeme to, ze s ni nic nedelali a stale jen vyckavaji ????vzdy jen rekli ze je to normalni prubeh pri ateroskleroze ze procisteni krkavic neni zde mozne...muzete nam napsat z Vaseho pohledu prognozu?ci moznosti lecby? Predem dekujeme za odpoved S pozdravem Petra K.
Je třeba znát víc anamnestických údajů než uvádíte, pokud se jedná o 80% stenosu vnitří krkavice, kdy druhá strana je uzavřena, intervenci bychom zvažovali. Pro konzultaci se objednejte na tel.: 224 962 721.
Hanka Sušovská
Je mi 11 let sem ještě dítě mám nemoc venózní kapilární malformace dá se to vyléčit a umírá se nato??
Dotaz čeká na odpověď

prof. MUDr. Jaroslav Lindner, CSc.
přednosta klinikyprof. MUDr. Jaroslav Lindner, CSc. přednosta kliniky

 

Vítám Vás na našich nových webových stránkách. Věřím, že umožní naši vzájemnou komunikaci jak s odbornou veřejností, tak i s jednotlivými pacienty.

Celý text

Objednání na kliniku

 

Telefonicky: 224 969 490
nebo se objednejte online

Akce kliniky